strasbourg

Με απευθείας πτήσεις προς Φρανκφούρτη & επιστροφή από Στουτγκάρδη για την αποφυγή περιττών χιλιομέτρων

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο < ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ >, έλεγχος εισιτηρίων και απευθείας πτήση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη στην πόλη του Γκαίτε, σήμερα εμπορική και οικονομική καρδιά της Γερμανίας. Η Φρανκφούρτη είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και βρίσκεται στον ποταμό Μάιν. Είναι γνωστή για τους ουρανοξύστες της, καθώς αποτελεί και τη μόνη ευρωπαϊκή πόλη που επιτρέπει να κτιστούν μέσα στο ιστορικό της κέντρο, αλλά και για τα παγκοσμίως γνωστά λουκάνικα Φρανκφουρτης. Θα διαπιστώσετε ότι το παρελθόν και το παρόν μπορούν και συνυπάρχουν αρμονικά δίνοντας έναν ενδιαφέροντα χαρακτήρα στην πόλη. Μερικά απο τα πιο σημαντικά αξιοθεατα ειναι ο καθεδρικός ναός, το δημαρχείο, η  σιδερένια γέφυρα του 1868 με την ελληνικη επιγραφή  απο την  Οδυσσεια του Ομήρου. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη φημισμένη πόλη και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την ιστορική πόλη της Χαιδελβέργης. Η πόλη έχει το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας (14ος αιώνας). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε κάποια παραδοσιακή μπυραρία. Διανυκτέρευση. 

2η ημέρα: ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΜΑΝΧΑΙΜ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πανέμορφη πόλη, που αποτελούσε κέντρο του γερμανικού ρομαντισμού και είναι κτισμένη στον ποταμό Νέκαρ στο κρατίδιο της Βαδης Βυρτεμβέργης. Στη βόλτα μας θα θαυμάσουμε το παλάτι, που είναι κτισμένο στις πλαγιές του βουνού, την παλιά πόλη με τον πεζόδρομο μήκους 1,6 χλμ., την εκκλησία των Ιησουιτών και του Αγίου Πνεύματος, τη συνοικία του πανεπιστημίου με την περίφημη βιβλιοθήκη και τη φυλακή των φοιτητών. Ελεύθερος χρόνος να εξερευνήσετε την πόλη και να αγοράσετε υπέροχα χειροποίητα σουβενίρ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μανχαιμ, που αναφέρεται στην ιστορία για πρώτη φορά τον 8ο αιώνα. Η πόλη καταστράφηκε στο τριακονταετή πόλεμο, τον 17ο αιώνα. Απο την ίδια εποχή ειναι και το  μπαρόκ ανάκτορο όπου στεγάζεται τμήμα του πανεπιςτιμιου . Το πρώτο ποδήλατο και το πρώτο αυτοκίνητο φτιάχτηκαν στο Μανχάιμ. Μετά την ανακατασκευή του το 1720 και με το ιδιότροπο γεωμετρικό σχέδιο πόλεως για τα δεδομένα της εποχής, έγινε πρωτεύουσα και απέκτησε και ανάκτορα. Ο Πύργος του νερού είναι το σύμβολο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά της πόλης.  Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ 

Πρόγευμα και αναχωρούμε για τη γραφική πόλη του Στρασβούργου, που θα αποτελεί τη βάση μας για τις επόμενες ημέρες. Άφιξη και ξεκινάμε την γνωριμία με τη σημαντικότερη πόλη της Αλσατίας, το Στρασβούργο. Ο  τοπικός  πληθυσμός  αποτελεί  ένα μείγμα γαλλικών και γερμανικών στοιχείων, ενώ η πόλη θεωρείται γέφυρα της ενότητας μεταξύ σύγχρονης Γαλλίας και Γερμανίας. Θα δούμε την πλατεία της παλιας πόλης με το Καθεδρικό ναο, το παλάτι Ροάν, τη περιοχή Μικρή Γαλλία – ‘Petite France’ με τα κανάλια, το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή αλλιώς το παλάτι της Ευρώπης, όπως ονομάζεται και το Δικαστήριο ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Μερικα απο τα πιο ιστορικά μνημεία είναι δίπλα στα κανάλια και το ποτάμι. Το παλιό τελωνείο, το μουσείο της  Αλσατίας , το φράγμα  Βομπαν, οι εκκλησιές του Αγίου Θωμά και του Αγίου Πέτρου. Στο κεντρο της πόλης βρίσκεται και η μικρη ελληνική εκκλησία, έδρα της ορθοδοξίας της περιοχής. Ελεύθερος χρόνος για φωτογραφίες με φόντο τις περίτεχνες γέφυρες και φαγητό. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε μια ονειρεμένη κρουαζιέρα στα κανάλια. Δεν θα παραλείψουμε να πάρουμε υπέροχα τυπικά σουβενίρ και πολύχρωμα είδη λαϊκής  τέχνης.  Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα πραγματοποιήσουμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης.

4η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΚΟΛΜΑΡ - ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη γειτονική πόλη Κολμάρ. Η παραμυθένια αυτή πόλη, που φημίζεται για την αμπελοκαλλιέργεια, ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα.  Στη βόλτα μας θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μαρτίνο και θεμελιώθηκε τον 13ο αιώνα. Η πιο φημισμένη περιοχή της πόλης είναι η Μικρή Βενετία, με παραδοσιακά κτίρια στις οχθες των καναλιών του Λαοχ. Η περιοχή κάποτε αποτελούσε το κέντρο των κρεοπωλών και των αλιέων. Ο καθεδρικός ναός του. Αγίου Μαρτίνου , το μοναστήρι των δομινικανων, το παλιό τελωνείο, τα ζωγραφισμένα και στολισμένα σπίτια των εμπόρων. Η πολη είναι η πατρίδα του Μπαρτολντι, του αρχιτέκτονα  του Αγάλματος της Ελευθερίας.  Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη Φράιμπουργκ, η οποία βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με τη Κολμάρ, αλλα από την άλλη πλευρά του Ρήνου. Αποτελεί μια φυσική είσοδος στο Μέλανα Δρυμό. Το διάσημο πανεπιστήμιο μας μεταφέρει στο ακαδημαϊκό παρελθόν της πόλης. Στην κεντρική του πύλη, το επιβλητικό άγαλμα του Αριστοτέλη με το όνομα του μεγάλου φιλόσοφου να αναγράφεται στα ελληνικά υπογραμμίζει εμφατικά τη διαχρονικότητα της ακτινοβολίας του ελληνικού πνεύματος. Αξιζει να περιπλανηθείτε στην όμορφη Augustinerplatz με τις παραδοσιακές μπυραρίες. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Τελειώνοντας, αναχωρούμε για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ρήνου, κοντά στα σύνορα Γαλλίας και Γερμανίας, τη Βασιλεία. Η πόλη φιλοξενεί τα περισσότερα μουσεία της χώρας. Διαθέτει μεγάλο εμπορικό λιμάνι και ο ποταμός Ρήνος την ενώνει με το λιμάνι του Ρότερνταμ. Η πόλη είναι επικεντρωμένη στον πολιτισμό και είναι ο τόπος διεξαγωγής της σημαντικότερης αγοραπωλησίας έργων τέχνης του κόσμου κάθε Ιούνιο. Στη βόλτα μας θα θαυμάσουμε τον υπέροχο καθεδρικό ναό Μούνστερ, που έχει κτιστεί από κόκκινο ψαμμίτη και έχει οροφή με πολύχρωμα κεραμίδια. Θα δούμε το κόκκινο δημαρχείο της Markplatz, θα περπατήσουμε στους πλακόστρωτους πεζόδρομους, τις γραφικές πλατείες και στην υπαίθρια αγορά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα: ΟΦΕΝΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ 

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Στη σημερινή ημέρα, μια ακόμη γραφική κωμόπολη μας περιμένει να την εξερευνήσουμε. Το Οφενμπουργκ,  που ιδρύθηκε το 13 αιώνα, βρίσκεται μέσα σε καταπράσινη τοποθεσία, πολύ κοντά στο βασικό ποτάμι της περιοχής, το Ρήνο. Μέσα απο το κεντρο περναει το ποτάμι kinzig με το άγαλμα του Διονυσου. Εδω και 100 χρονια η πόλη ειναι έδρα της εταιρίας Burda. Μοναδική ομορφιά του προσθέτουν τα χρωματιστά σπιτάκια, χαριτωμένα αγάλματα και κρήνες. Τελειώνοντας, συνεχίζουμε για τη γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν. Βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές του Μελανά  Δρυμού, στις όχθες του ποταμού Όου, κοντά στην πόλη Καρλσρουη. Οι πήγες στο Μπάντεν ήταν γνωστές από τη ρωμαϊκή εποχή.  Υπήρξε η πιο φημισμένη αριστοκρατική λουτρόπολη της περιοχής από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η τσαρικη οικογένεια , οι μεγαλύτεροι ζωγράφοι και συγγραφείς ηταν τακτικοί επισκέπτες. Σας προτείνουμε  να δείτε το μουσείο faberze. Ο Έλληνας  ηγεμόνας  της Μολδαβίας Μιχαήλ Στουρτζας ηταν επίτιμος  πολίτης της πόλης. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.  

6η ημέρα: ΑΓΟΡΕΣ - ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 

Πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης για αγορές και τις τελευταίες αγορές. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Στουτγκάρδη, τη μεγαλύτερη πόλη της Νοτιοδυτικής Γερμανίας. Η πολη ειναι χτισμένη σε μια εύφορη κοιλάδα και περιβάλλεται από δάση και αμπελώνες. Βρίσκεται κοντά στο Μελανά Δρυμό, όπου πηγάζει ο Δούναβης και διασχίζει στη συνέχεια 10 χώρες στο ταξίδι του μεχρι τη Μαύρη θάλασσα. Ο Μελανας δρυμός εχει πολλα γραφικα στοιχεία και φτάνει τα 1500 μέτρα. Στη πανοραμική μας περιήγησή μας θα δουμε το παλάτι του Γουλιέλμου του B’, τελευταίου βασιλιά της Βυρτεμβέργης, το μουσειο Mercedes Benz, το Δημαρχείο, τον Πύργο της τηλεόρασης. Ελεύθερος χρόνος στο κεντρο της πόλης. Τελειώνοντας, μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή

Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας

Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο

Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου

Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων, είσοδοι μουσείων, δημοτικοί φόροι πόλεων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο.